Höstfest i Karlslund 4/11

Som vi har saknat att ha arrangemang i området! Och inte bara vi, över 300 personer besökte festen som var under torsdagen på höstlovet. Det var vi från LAB som drog igång alltihopa, tillsammans med främst HELA ideella och Sektionen för tidiga och främjande insatser styrde vi på kort tid upp en trevlig fest för alla boende i området. Vi hade dock inte kunnat arrangera den utan alla andra aktörer som vi lyckades få med. Vi har ju tidigare haft många aktiviteter tillsammans och känner varandra men under pandemin har många samarbeten, precis som överallt, runnit ut i sanden. Festen kunde arrangeras tack vare Stena Fastigheter, det statliga lovstödet samt pengar från Helge Ax:sons stiftelse.

Ingången till LAB var pyntad dagen till ära. Inne hos oss bjöds det på fika, Nell och Draken höll sagostunder och det gick att pyssla och spela spel. Stundtals var det väldigt trångt, när man ordnar en fest utomhus i november är det bra att det finns lokaler där man kan gå in och värma sig. Festen pågick i våra lokaler, på grönytorna utanför LAB och hela vägen bort till HELA ideellas lokaler och även inomhus hos dem.

Grupp 194 hade bjudit in ett gäng barn/unga från både Helsingborg och Landskrona som visade upp Palestinsk folkdans utomhus. Det fanns även möjlighet att titta på traditionellt Palestinskt konsthantverk.

Utomhus erbjöds det ansiktsmålning, ett spelområde, hoppborgar, en minifotbollsturnering, pyssel med mera. Fritidsbanken var på plats och berättade om sin verksamhet, de fastnade tyvärr inte på bild. Vi lyckades inte heller ta med kameran bort till HELA ideella även om deras lokaler ligger nära våra men där bjöds det på grillad korv, popcorn, skräckpyssel, prova-på trummor med Mångkulturellt centrum. Överlag en väldigt trevlig och lyckad tack! Vi hoppas att det här kan bli ett återkommande evenemang.

Lämna en kommentar