Att lyckas med Fluffy Slime

P1040179

Förra veckan var verkligen en slajmig vecka på LAB. Vi började våra första försök på måndagen, fortsatte på tisdagen och på torsdagen lyckades vi äntligen! Innan vi  lyckades testade vi med olika sorters lim och olika sorters raklödder men det var endast något enstaka av våra barn som lyckades få ihop något som liknade slime efter mycket vispande (men sen blev det stenhårt under natten). Efter att ha letat och letat på  youtube och i bloggar så kom vi på det, tricket att få det att funka – bikarbonat!


Såhär gjorde vi vårt slime:
1. Häll i ca 0.5 dl lim i en bunke (vi använde Panduros allround glue white).
2. Spruta i ca 0.5 dl raklödder i bunken.
3. Lägg i två klickar bodylotion.
4. Ta jättelite bikarbonat på en sked (mindre än ett kryddmått) och häll i det i slime-blandningen.
5. Blanda om ordentligt, det funkar bra att använda en sked.
6. Häll i lite linsvätska, blanda om. Häll i mer linsvätska, blanda. Fortsätt tills slimen släpper helt från kanterna.
7. Smörj in händerna i bodylotion, spruta lite linsvätska i händerna.
8. Ta upp slimen i händerna och arbeta med den. Är den fortfarande kladdig så tillsätter du linsvätska eftersom tills du är nöjd med resultatet.

Var försiktig när du tar i bikarbonat, vissa av barnens slime blev väldigt hårt och inte alls stretchigt och vi misstänker att det kan ha att göra med att det blev för mycket bikarbonat i deras blandningar. När vi testade att göra slime utan bikarbonat lyckades vi knappt få ihop blandningarna, men som sagt, var försiktig, tar du i för mycket så blir slimet lite för hårt.

5 reaktioner till “Att lyckas med Fluffy Slime

  1. Pingback: Slime! – lab

Lämna en kommentar