Utflykt till Söderåsen

Äntligen var det dags för utflykt nummer två (av tre) som vi på LAB ska göra med de pengar vi fått från Naturvårdsverket. År 2021 har nämligen utsetts som friluftslivets år och deras mål är att 10% av Sveriges befolkning ska vara ute mer under 2021 än tidigare. Vi hade planerat att göra den här utflykten i våras, men en pandemi satte stopp för saken när alla i personalen utom en var sjuk på planerad resdag. Vårt projekt som vi sökte och fick pengar för heter Hav, skog, stad och handlar om friluftsliv på dessa tre olika platser. Den här utflykten var såklart skog.

Vi hyrde en buss och åkte från Landskrona till Skäralid. Där tog vi den gula slingan , en vandringsled på ca 4 kilometer som går upp för berget Kopparhatten. Höstfärgerna var magiska och det var en trevlig vandring. Något tuff brant uppåt speciellt för personalen som hade svårt att hänga med barnen som sprang den sista biten.

Väl uppe på Kopparhatten var det dags att laga lunch. Tortillias med färsfyllning som skulle lagas på stormkök. Att laga mat ute var en av höjdpunkter på utflykten i våras och det var det även nu. Vi har inte haft stormkök på LAB innan men kommer självklart att fortsätta laga mat utomhus även i framtiden.

Mat smakar alltid som godast utomhus.

Efter maten tog vi en stund för att gå till utkiksplatsen och titta ut över Söderåsen.

Magisk utsikt såhär års! Faktiskt lite bra att utflykten blev på hösten och inte på våren även om det såklart är fint här på våren också.

Väl nere igen hade vi lite mer än en timme innan bussen skulle gå tillbaka. Vi fick ta över en eld och där grillade vi marshmallows . Vi drack varm choklad, några barn lekte på naturlekplatsen medan andra löste uppdrag inne på Naturum. Allt som allt en väldigt fin utflyktsdag. På bussen hem sa ett av barnen att det var den bästa utflykt hon hade varit med om. Bra betyg alltså!

Lämna en kommentar