Öppet hus på LAB

DSC02974

I tisdags den 25/9 hölls vårt årliga öppet hus på LAB. Alla barnen fick bjuda med sig vem de ville. Föräldrar, syskon, kompisar kom för att hälsa på. Även många andra barn från området som var nyfikna och har hört talas om eller träffat LAB under andra arrangemang kom för att se vad vi hittar på.

Öppet hus startade egentligen kl.15.00 men redan runt kl.14.00 smygöppnade vi lite eftersom att det var så många som väntade och ville komma in, därför började vi tidigare och snabbt var allt pyssel igång samt spelet twister och pingis!

DSC02977

Här kunde man pyssla sitt eget bokmärke. Några gjorde ett enligt exemplet men snart började alla hitta på egna fina pyssel med allt materialet som fanns framme. Många nya spännande bokmärken som ingen tänkt på förr skapades.

DSC02979

Som alltid på ett öppet hus bjöds det på kakor, kaffe, te och saft. Många av kakorna hade vi på LAB bakat själv. Det fanns bland annat super goda kärleksmums och chokladbollar som gick åt direkt.

DSC02985

Man fick ta en av varje sort vilket tillsammans blev många kakor för dem flesta. Barnen tillsammans med personalen på LAB hjälptes åt att servera fikat. Allt var hur gott som helst!

DSC02995

Under öppet hus hade vi också världspremiär på en ny film som är gjord av den Malmö baserade konstnärsgruppen Plattform. Filmen heter ”Det händer på gården” och spelades in sommaren 2018 då LAB och Plattform hade ett konstprojekt ihop på området Koppargården. Många av barnen kände igen sig själv och utbrast ”där är jag!”

När vi hade fikat klart blev det quiz, frågorna hade ett av barnen på LAB satt ihop tillsammans med personalen. Vissa av frågorna handlade om LAB andra kunde handla om nästan vad som helst, men mest om sånt barnen tycker om t.ex. slime!

Dagen avslutades med dansstop och disco och nu var klockan redan fem! Vi kramades hejdå och många ville ses igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s