Pimpa Koppargården!

I onsdags var det äntligen dags för att Pimpa Koppargården! I maj kom konstnärer från Plattform till oss och tog fram modeller tillsammans med barnen. (Vill ni läsa mer om det kan ni göra det här).  Plattform har gjort konstprojekt i Koppargården tidigare och deras idé är just att göra konst ute i förorter tillsammans med de personer som bor i området.


Nu var det dags att testa att göra en av modellerna vi tog fram på LAB fast i full skala! Alla som besökte evenemanget som var sugna fick hjälpa till att bygga. Konstverket som uppfördes fanns bara på plats under dagen. Landskronahem bjöd på korv och saft och under dagen var det många besökare som hjälpte till att bygga, åt en korv, satt och pratade eller byggde och provflög drakar.

DSCN0886

Vi på LAB missade slutversionen av konstverksbyggandet då vi hade fullt upp med att hjälpa till att bygga drakar. På plats fanns nämligen projektet Flyga Drake som visade hur du kunde bygga en drake i alla möjliga  färger, former och storlekar.

Att bygga drakar var lite svårt, tyckte flera av besökarna då det var många moment som skulle bli rätt.

När drakarna var klara var det dags för provflygning, var svansen tillräckligt lång för att draken skulle kunna flyga i det blåsiga vädret? Efteråt fick besökarna ta med sig sina drakar hem. Sammanfattningsvis en lyckad dag med härligt väder!

Vill du läsa mer om dagen så kan du kolla in den finfina artikel som skrevs av Landskronaposten. Den hittar du här.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s