Författarbesök för åk 3

P1030270

Litteralund är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur och hålls varje år i Lund. I år bjöd de in till Litteralund på Turné, en möjlighet för barn från andra städer i Skåne att ta del av innehållet på festivalen genom författarbesök på skolor.

Vi på LAB tyckte att det här var en väldigt bra  idé och bjöd tillsammans med skolbiblioteket in författaren och illustratören Per Gustafsson för ett författarbesök. Alla barn i årskurs tre på Pilängsskolan och Tusenskönan var välkomna att delta. Flera av våra deltagare går nämligen i årskurs tre och vi ville genom det här även ge pojkarna i deras klasser möjligheten att träffa en livs levande författare.


Per Gustafsson berättade bland annat om hur man gör böcker, var hans historier kommer ifrån och hur en teckning kommer till från skiss till färdig bild. Barnen hade fått i uppdrag att hitta på frågor som de även fick ställa mot slutet.

Vi fick även hjälpa till att rita en igelkott och en kanin, två karaktärer som är med i Pers senaste bok. Det var en väldigt trevlig förmiddag på Pilängsskolan som uppskattades både av barn och vuxna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s